Polestar Precept се прави от шведска стомана и рециклирани пластмасови шишета. Изглежда впечатляващо!

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

25 Feb 2020

Precept е концептуален модел на Polestar, който подсказва посоката на развитие на отделилия се от Volvo производител. GT купето е изцяло електрическо и разчита на възобновяеми материали в интериора.

За разработката му е използвана философията “минималистичен атлетизъм”, което на нас ни звучи като “много коне, малко копчета”. Междуосието на колата се простира на внушителните 3,10 метра, което позволява монтирането на голяма батерия. В предницата няма типична радиаторна решетка, а “умна зона”, в която се намират сензорите и асистиращите функции.

В горната част на предното стъкло е зоната на сензорите LiDAR, а фаровете демонстрират нов прочит на темата “чука на Тор”. Замяната на страничните огледала с камери е нещо, което се подразбира, ако правите футуристична кола. 

Интериорът от рециклирани пластмасови бутилки и рибарски мрежи, може да се похвали с корк, там, където обичайно срещаме кожа или алуминий. Два големи екрана заменят всички обичайни физически бутони. Портретният екран е 15-инчов, а този пред волана - 12,5-инчов. Сензори следят посоката на погледа ви и жестовете на ръцете ви, за да управлявате някои от функциите на инфоразвлекателната система без нужда от докосване до екрана.

 

Лукс от Китай!