Американската мечта: Plymouth Barracuda от 1967 г. с модерен V8 HEMI мотор

  • 14 снимки с черния Plymouth 14 снимки с черния Plymouth

02 Mar 2020

Plymouth може и да не съществува от над две десетилетия, но наследството на марката е все още живо. Доказателство за това са автомобили като този черен Barracuda от 1967 година. С две думи - точно така си представяме осъществената американска мечта.

Шегата на страна, черното купе тук е било разглобено до основи и след това възстановено до по-добро от заводското състояние. Под предния капак пък място намира модерен 6,1-литров V8 HEMI двигател, който в стокова форма развива 425 к.с. и 570 Нм въртящ момент.

Модерните подобрения далеч не свършват дотук. Трансмисията също е подменена с по-съвременна, а окачването е Magnum Force Mustang II. В кабината пък откриваме модерна озвучителна система, но всички нейни компоненти са умело прикрити под оригиналните панели на интериора. Джантите са 19-цолови отпред и 20-ки отзад.

Колата ще бъде продадена от агенцията Mecum по време на публичен търг в средата на този месец. Цената? Засега е неизвестна, но спокойно можем да очакваме, че ще надхвърли 100 000 долара.

Лукс от Китай!