Новият Fiat 500e е най-готиният електромобил, който видяхме досега през 2020 г.


06 Mar 2020

Електрическите автомобили все още не са навсякъде, но рано или късно най-вероятно ще бъдат. Странно защо ли, повечето фирми все още вярват, че едно EV трябва да има идиотска форма, висока цена и да се отличава прекалено от останалите в движението. А това на нас не ни харесва.

Вземете пример от Fiat, които току-що показаха новия електрически 500. Градската кола изглежда точно така, както бихме искали - напълно земна и традиционна, но все пак достатъчно модерна и отличаваща се.

Под секси оформените ламарини се крие един електромотор с мощност от 118 к.с. и компактна батерия с капацитет 42 кВтч. Пробегът с едно зареждане е над 300 километра по цикъла WLTP, а ускорението от място до 100 км/ч отнема 9 секунди.

Е, какво повече му трябва на човек за града - готина визия, достатъчно уютна кабина и прилична динамика. Както казахме, взимайте пример от Fiat.. (в главите си го казваме пред представители на всички останали компании, които - естествено - са се събрали да слушат меродавното ни мнение…).

Много практичен и интересен!