Трудно ще намерите по-запазен VW Golf GTI MK1 за продажба

  • 45 снимки с Голфчето 45 снимки с Голфчето

07 Mar 2020

Не е нужно да ви обясняваме колко значим за цялата автомобилна индустрия е VW Golf, още повече версията GTI, а още повече първото й поколение. Рядко виждаме добри екземпляри на пазара, а такъв като този може и досега никога да не сме срещали.

Това прекрасно голфче слиза от поточните линии през юни месец 1977 година и само два месеца по-късно получава първата си регистрация във Великобритания. Оригиналният собственик на колата я пази до 1990 година, когато почива, а в момента тя е в третия си собственик от нова.

В момента машината е на около 17 000 мили, което се равнява на близо 27 360 километра. Състоянието си е направо ново, а най-добрата новина е, че то не е плод на реставрация, а е напълно оригинално и автентично. Хора, виждали на живо колата, се бъзикат, че е в по-добра кондиция от тази, изложена в музея на Volkswagen във Волфсбург.

Оригиналният хот хеч ще отиде на търг на 19 март тази година като се предполага, че цената му ще достигне 30 000 паунда, а най-смелите прогнози са за над 40 000 паунда.

Обявата на колата е наистина брутална и разполага с най-описателното обяснение за състоянието, а също така и над 300 снимки. Не пропускайте да я разгледате тук.

Първородната Godzilla!