Volkswagen показа два концептуални Golf-а – единият хеч с 375 к.с., другият комби с 395 к.с.


29 May 2019

Ежегодното събитие GTI Gathering стана място за дебюта на две концептуални разработки от Volkswagen. Точно преди да пенсионират сегашното поколение Golf, германците извадиха две студии, които носят имената GTI Aurora и Estate FigteR.

Както названията подсказват, първият концепт е базиран на Golf GTI с предно предаване като получава визуални доработки, направени изцяло на ръка. В кабината място намират само две седалки, а зад тях е поставена 3500-ватова аудио система и дисплей за управлението й. 2,0-литровият турбо мотор под предния капак е сериозно доработен и компанията казва, че мощността сега е цели 380 к.с.

Вторият концепт носи дългото име Golf Estate R 4Motion FighterR. Това се явява по-хардкор версия на комбито, която тук разполага с цели 395 к.с. или 100 к.с. повече от серийния вариант. Моторът работи заедно със 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя.

За разлика от GTI-базираната разработка, която ще си остане чиста студия, FighteR ще се използва като кола за сигурност на пистата Sachsenring. Разбира се, не може и да става дума за серийно производство и на двата автомобила.

Първородната Godzilla!