Ford Bronco се появи неофициално - изглежда познато и добре


11 Mar 2020

Алтернативната автомобилна реалност в САЩ продължава с всеки изминал ден. Докато тук все по-често си говорим за електрически автомобили, 3-цилиндрови “миксери” и ограничение на замърсяването на околната среда, зад Океана си бълват нови и нови коли с двигатели с вътрешно горене. И то не какви да е, а най-често спортни, офроуд и работни коли.

Поредният пример идва от Ford. Maрката, която разполага с най-добре продавания модел в САЩ (F-Series), планира да залее пазара с относително бюджетната си офроуд джипка Bronco. Името се връща в употреба след десетилетия на забрава, а феновете, съдейки по форуми и страници в социалните мрежи, са доста развълнувани.

Първите неофициални снимки на джипката вече се появиха. Трябва да признаем, че откриваме заемки от доста други автомобили, като Land Rover Defender и Jeep Wrangler, но миксът определено ни харесва. Чуваме и за наличието на 2,7-литров битурбо мотор под капака, което също няма как да ни разочарова.

Ford планира две версии на модела. Стандартният Bronco ще бъде по-голям, а негова по-малка и евтина версия ще носи името Bronco Sport. Светло синята кола в галерията е именно втората версия.

Лукс от Китай!