Бихте ли си купили VW ID.1 - електрическа кола с размерите на Smart - за около 15 хил. евро?

  • Галерия с няколко неофициални скици на колата Галерия с няколко неофициални скици на колата
  • ID.3 тепърва влиза в продажби и ще се доказва, но VW готви сериозно увеличение на семейството ID ID.3 тепърва влиза в продажби и ще се доказва, но VW готви сериозно увеличение на семейството ID

16 Mar 2020

След дизелгейт Volkswagen се зае много сериозно с електрификацията. Концернът планира 75 изцяло електрически модела в следващите десет години. Един от тях ще бъде ID.1 - най-малкият модел на VW. Той ще бъде наследник на добре познатия у нас VW e-up и ще предлага два размера батерии - с 24 и с 36 кВтч, като по-голямата ще осигурява до 300 км с едно зареждане. За сравнение в момента e-up не може да се похвали с повече от 150 км с едно зареждане.

Все още компанията крие повече подробности, но целта е ID.1 да стане най-достъпната електрическа кола в Европа, което значи цената да падне поне двойно под тази на ID.3. 

Въпросът е бихте ли си купили изцяло електрически миниатюрен VW за около 30 хил. лв., след като тези пари са достатъчни за ново Polo на метан (заводско) или за добре наточен дизелов Golf VII на старо. Мнения!?

 

Много практичен и интересен!