Tourist Trophy 2020 няма да се състои


17 Mar 2020

Очакваше се, ще кажат някои, но организаторите на Tourist Trophy (правителството на o-в Ман), до последно не даваха никакви индикации, че надпреварата може да не се проведе. ТТ трябваше да се състои между 30 май и 13 юни. Отлагането и обаче вече е факт, както и отлагането на други състезания от „шосейния“ календар, като ‘North West 200’.

Министърът на търговията и туризма на о-в Ман коментира: „Решението за не провеждане не бе взето никак лесно. Затова то бе забавено, като разгледахме и всички възможности, включително преместване на датите. Сега правителството ще обсъди всички последствия за свързаните бизнеси, акционери и хора, които осъзнаваме, че ще са сериозни.”

Жалко, за нас зрителите и почитателите на спорта, но най-вече жалко за жителите на острова, чиято икономика е силно зависима от TT.

Нaй-важното обаче е здравето, най-важното е да се пазим, да пазим околните, да бъдем човечни и отговорни, не само докато трае този труден период, а и по принцип. Вярваме, че това изпитание за човечеството, ще отмине и и че ни очакват страхотни преживявания след това. Въпросът е, че ако не сме единни и разумни, много хора няма да са тук за да ги посрещнат.

Първородната Godzilla!