Ще си купите ли новото Sandero, ако изглежда така?

  • Новото Sandero ще прилича на румънско Clio, смятат в Русия Новото Sandero ще прилича на румънско Clio, смятат в Русия

28 Mar 2020

Стига всичко да се развие по план, до края на годината трябва да видим третото поколение на най-продавания румънски модел. Sandero III се чака с огромен интерес, защото за първи път румънският хеч ще стъпва на актуална модерна платформа, което носи със себе си много плюсове - както в областта на сигурността, така и на възможностите за вграждане на по-модерни двигатели и технологии.

Колата се чака с голямо нетърпение и това обяснява все по-честата поява на рендъри. В случая рендърите са на пичовете от руското “Колеса”, които показват как би изглеждала според тях новата Dacia с емблемите и дизайнерския език на Renault. 

Напомняме, че Sandero се продава като Renault на някои пазари, включително в Русия, където моделите на Dacia се произвеждат от АвтоВАЗ, включително и като модели на Lada.

Новото Sandero ще стъпва на платформата CMF-B на актуалното Clio, която се използва също от Captur и Nissan Juke и дава възможност за поставяне на голямо разнообразие от двигатели, включително 1,6-литровия хибриден вариант със 140 к.с., който познаваме от Clio.

По-достъпните версии на Sandero ще бъдат с 1-литров атмосферен (75 к.с.) и турбо мотор (100 к.с.), както и с 1,5-литров дизел с 85 к.с.

Вероятно цената ще скочи в сравнение с актуалното поколение, но базовият модел със сигурност отново ще се продава за по-малко от 20 000 лв.

 

Лукс от Китай!