Татко, тунинговай ми RS 7, моля!

  • Галерия с 20 снимки Галерия с 20 снимки

02 Apr 2020

Когато в семейството светъл пример в живота ти дават хора като татко ти Ханс-Юрген Абт (шеф на отбора от DTM ABT Sportslinе и мениджър на тунинг ателието) и чичо ти Кристиан Абт, то не е много чудно, че накрая се озоваваш в ръбестата карбонова седалка на едноместен болид. В случая с Даниел Абт - в седалката на болид от Формула Е. 

А когато служебните ти занимания са свързани с управление на болид, доста често личният живот е обвързан с почти толкова мощни, но доста по-комфортни коли. Така стигаме до главния герой на този материал - ABT RS7-R, тунингован от семейното студио ABT. Конкретният екземпляр е първият от серия от 125 броя, който тунинг ателието е пипнало и е предназначен специално за Дани Абт - 28-годишният наследник на семейната тунинг империя. Мощността скача спрямо стандартната кола от 600 на 740 к.с., а въртящият момент достига 920 Нм. Което сваля времето до 100 км/ч до 3,2 секунди.

RS7-R е получил и промени по окачването (по-твърдо и брутално ритащо е), 22-инчови джанти (изглеждат огромни дори на тази кола) и, разбира се, милиони табелки RS7-R.

Дори без тях няма как да пропуснете подобно Audi на паркинга. Дори на паркинга, където паркират пилотите от Формула Е...

 

Първородната Godzilla!