Рено Нисан България предостави автомобили за превоз на хора и материали от първа необходимост

  • Галерия с 18 снимки. Галерия с 18 снимки.

09 Apr 2020

Nissan Juke, Renault Captur и електрическото ZOE, както и Dacia Duster, по няколко броя от модел, общо 8 коли. С толкова Рено Нисан България започна подпомагането на „Аварийна помощ и превенция“, като алиансът ще предостави общо 20 коли на службата, които ще се използват за доставка на храни до домове на нуждаещи се, както и за превоз на материали за дезинфекция.

Столична община прие първите 8 автомобила за използване в рамките на София. На официалното предаване на автомобилите присъстваха г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, г-жа Силвия Георгиева, изпълнителният директор на НСОРБ и Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция“. През следващите дни предстоят събития по предаване на автомобили в различни общини из страната, резултат от ангажимента на дилърската мрежа на марките Renault, Dacia и Nissan. Всички автомобили се предоставят до 15 май с възможност за удължаване при промяна на периода на извънредното положение.

„От днес разполагаме с дарение от 8 автомобила Renault, Dacia и Nissan - 4 за екипите за дезинфекция, и 4 за доставките на храни. Дезинфекцията на улици, подлези и градския транспорт, както и доставката на храна и лекарства на възрастни и социално слаби са две от ключовите ни задачи.„ заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която прие предоставените на Столична община автомобили.

„Мисията на всяка една от нашите марки е да бъде на разположение и да улесни живота на хората. Горди сме, че имаме възможността да осигурим транспорт за участниците на първа линия в тази безпрецедентна ситуация. Вярваме, че заедно можем и сме по-силни.”, заяви Емил Гърнев, генерален мениджър Renault и Dacia за България.

„Въпреки трудностите, пред които сме изправени ние и целия автомобилен сектор, от най-голяма важност за нас е предоставим цялата помощ, на която сме способни. Всички бързо се обединихме около идеята и готовността на дилърската ни мрежа осигурява необходимата мащабност на инициативата.“, заяви Камен Илчев, генерален мениджър Nissan за България.

Инициативата за подпомагане на ключови звена в България е част от глобалната солидарност на Groupe Renault. От Испания до Мароко, от Румъния до Франция, компанията се ангажира чрез конкретни действия на дарения или предоставяне на автомобили, като същевременно инициира проекти за производство на основно предпазно оборудване и оборудване за болнична помощ.

Много практичен и интересен!