Това „руско“ BMW R nineT е магнит за погледи. Замисля и впечатлява

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

11 Apr 2020

Ако знаете как изглежда серийното BMW R nineT, със сигурност се още по-впечатлени от този проект, дело на Димитрий Голубчиков от Zillers Garage. Проект, поръчан от BMW Motorrad Russia и изпълнен със страхотна любов към детайла и вдъхновение от авиацията.

Базата е 2016 R nineT, но от него са останали само шарнира с кардана и задния амортисьор, двигателят и част от рамата. Всичко останало е изфабрикувано на ръка от Димитрий и приятели, след 10 месеца работа.

Обшивката на „фюзелажа“ е алуминиева, всеки панел е рязан и огъван на ръка. Предницата има „роботско“ излъчване, докато опашката е обла и семпла. От серийния панел с класически стрелки няма и следа, на негово място е поставен минималистичния дигитален екран на Motogadget Motoscope Mini.

Облата опашка помещава LED стоп и мигачи, но по-интересното е, че тя се плъзга назад, за да отвори място за зареждане на телефон и съхранение на дребни предмети.

А ако се чудите къде е отишъл клиренса, отговорът е буквално… във въздуха. Вместо със стойка, мотоциклетът е снабден с пневматична система, която го повдига с натискането на бутон. Компонентите на въздушното окачване са вградени в предната вилка, както и в промененият, като кинематика заден шарнир.

Димитрий е оставил 1170-кубиковия 2-цилиндров боксер непроменен, но кабелния сноп е изцяло нов, както и изработената от неръждаема стомана изпускателна система. В материала на Bikeexif не се казва какви са характеристиките на машината, но би следвало да е близки или идентични с тези на серийната – 110 к.с. и 119 Нм.

Колелата? Също изработени по проект на Zillers Garage, 18-ки с дизайн наподобяващ турбина на турбореактивен двигател. Боята също е избрана много подобаващо, а емблемите на BMW са с по-голям размер от стандартните за R nineT.

Първородната Godzilla!