Недостатъкът да си купиш McLaren за 1,7 млн. долара: нямаш покрив, а навън вали…

  • Галерия с четири снимки Галерия с четири снимки

20 Apr 2020

McLaren Elva е последната перла в короната на McLaren и великолепно допълнение към серията Ultimate (състояща се от Senna, Speedtail и Elva). Приказно красив спийдстър, който McLaren продава за внушителната сума от 1,7 млн. долара. След внимателно проучване на пазара британската компания реши да ограничи производството до едва 249 броя, защото дори в базата данни с клиенти на McLaren не са намерени първоначално предвидените 400 колекционери, готови да се разделят със споменатата внушителна сума.

Elva има много забележителни черти, но безспорно най-смелото при нея е пълната липса на покрив в духа на спийдстърите от едно време. Това обаче крие и някои проблеми, когато собственикът реши да я разходи без да се съобрази с прогнозата за времето.

Снимките са направени от Syouken Photography в Токио, като според някои от коментиращите става въпрос за една от ранните шоу коли, които всъщност са лишени от задвижващата система и работещ интериор, а са предвидени само за излагане по изложения… Така или иначе рядко може да видим подобна кола в реалния свят, още повече - уловена под пороя.

Elva се задвижва от 4-литров битурбо V8 с 815 к.с. и 800 Нм и тежи по-малко от Senna, което означава по-малко от 1200 кг. Това я превръща в най-лекия шосеен McLaren.

 

Много практичен и интересен!