Aston подарява V12 Zagato купе, ако си купите спийдстър за 2 млн. евро

  • Галерия с 11 снимки на дуета, който се продава само в комплект Галерия с 11 снимки на дуета, който се продава само в комплект

21 Apr 2020

Да започнем от малко по-далече. Aston Martin и ателието за производство на каросерии Zagato си сътрудничат великолепно от шест десетилетия. Самото студио Zagato е с едва седем години по-младо от Aston Martin - тази година отбелязва вековен юбилей. Рожденият ден е причината за създаването на двойката, която виждате в галерията.

Близнаците, кръстени Heritage Twins, са вдъхновени от изумителния V12 Vantage Zagato от 2011. Те копират почти точно произведението отпреди десет години, но разчитат още на активна аеродинамика с подвижен заден спойлер.

По-сериозна промяна има при двигателя. Отново се използва 5,9-литровият атмосферен V12, но благодарение на магнезиевия всмукателен колектор, новата титаниева изпускателна система и някои софтуерни промени, мощността му е скочила до 600 к.с. (517 к.с. при оригинала през 2011).

На снимките е показана първата двойка, решена в златно и платинено. Zagato ще произведе още точно 17 двойки, които ще се продават само в комплект. И цената не е ниска: 2 млн. евро - по милион на кола, или пък две на цената на една, ако възприемем търговския подход… В цената влиза възможността лично да присъствате по време на производството в завода в Уоруик, както и в лични (или дистанционни) срещи с дизайнерите сами да определите цвета на каросерията и материалите, които ще се използват в интериора… Така де, ако искате розов плюш, никой не може да ви спре!

 

Първородната Godzilla!