Китайски SUV с немска агресия: WEY VV7 GT от… Brabus

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

09 May 2020

Объркани сте? Разясняваме веднага. Brabus нямат нужда от представяне, WEY обаче е непозната у нас китайска марка. Тя е дъщерна на много добре познатата Great Wall Motors – най-големият производител на SUV автомобили в Китай -, като моделите им са идентични технически с тези на Haval. Ако не сте гледали видеото ни за Haval H6, може да го направите, като кликнете на заглавната му картинка тук долу. H6 споделя всичките си части с „главният герой“ на настоящия материал VV7 GT.

Brabus, известни с мощните си по 700, 800, 900 коня ‘Wide Star’ модификации на G-Class, GL и компания, посегнаха и на WEY VV7 GT. Промените са в традиционни области – нови брони, прагове и джанти, 21-инчови, като ботропци са сменили и стоповете с LED елементи.

Motor1.com и Drive.ru пишат, че промени има и в салона, но WEY все още не са разпространили снимки. Промени по задвижването също няма – интересно е какво ще се случи в бъдеще – можем ли да очакваме немски силов тунинг за китайски автомобил? Смятаме, че да.

Иначе, WEY VV7 GT не може да се нарече особено мощен, но в никакъв случай и не е и слаб. Моторът му е същият, като този който карахме в H6, но тук малко по-мощен. Двулитровата турбо бензинова машина генерира 227 к.с. при 5500 об/мин и 387 Нм между 1800 и 3600 об/мин. Задвижването е само предно (или двойно, темата е спорна), а скоростната кутия е 7-степенна с два съединителя, разработка на GWM, но с части на BorgWarner.

Динамиката? Ускорение от 0-100 км/ч за 7,3 секунди и максимална скорост от 205 км/ч. Интересно е, че WEY VV7 GT се продава и като плъгин хибрид – техниката на бензиновата версия, допълнена от два ел. мотора с мощност 20 к.с. + 116 к.с.

Как се усеща вероятно най-качественият китайски SUV? Гледайте подробният ни тест на Haval H6, кола със същата база, като WEY VV7.

Лукс от Китай!