Mercedes каза на служителите си в тази чудесна сграда да работят от вкъщи до края на годината... поне


26 May 2020

В средата на март губернаторът на щата Джорджия нареди всички офиси и обществени сгради да се освободят като мярка срещу бързото разпространение на коронавирус. Това принуди Mercedes-Benz да изпразни централата си за Северна Америка, която се намира в покрайнините на Атланта.

От тогава до ден днешен HQ-то е на практика празно с изключение на известна група работници, чиято дейност не може да се провежда от вкъщи. Немската марка току-що съобщи, че това ще продължи да бъде реалността поне до края на настоящата година.

Близо 900-те служители в сградата ще продължат да работят от домовете си до края на 2020 година. От фирмата съобщават, че едва през декември ще се прецени дали тази мярка да продължи да се спазва и догодина като шансовете засега изглеждат доста високи, че това ще се случи.

„Ние сме в състояние да функционираме ефективно и от дистанция и това дава възможност на хората за по-добър баланс между професионален и личен живот,” коментира изпълнителният директор на Mercedes-Benz за САЩ, Николас Спийкс. „Ще видим как вървят нещата. Този ход ни дава възможност да изпробваме нещо различно.”

Първородната Godzilla!