Toyota GR Yaris RS е мега мощно изглеждаща версия със… 120 коня

  • Галерия с 5 снимки. Галерия с 5 снимки.

07 Jun 2020

Допускаме, че Toyota GR Yaris RS ще бъде най-маломощната и бавна кола със сериен карбонов таван. Определено по-бавна от BMW M5 Competition, което… о, стига! Шегуваме се, но само за сравнението с „бавареца“.

Проблемът при тази супер яко изглеждаща най-нова версия на Yaris е, че ползва бодикита на мега гориния GR Yaris, ползва името му, при това с разширение RS. Това ни кара да очакваме минимум 261 коня, които са си стандарт за GR Yaris, а защо не и още 5-10 бонус, идващи с ‘Racing Sport’ инициалите, или там както могат да се интерпретират.

Нооооо, всъщност се оказва, че вместо 1,5-литровата 3-цилиндрова турбо машина с 261 коня и 360 Нм, в RS-ката работи също 1,5-литров, но атмосферен мотор с мощност от около 120 к.с. и 150 Нм, носещ също могъщо звучащото име ‘Dynamic Force’.

Колата е и само с предно предаване, а скоростите са CVT. Като единствено предимство спрямо „истинския“ GR Yaris може да се изтъкне масата от 1130 кг., 150 по-малко, както и разбира се цената, която все още не обявена.

Но, наистина, трябва ли да съдим тази диво изглеждаща модификация за нейната по-слаба душа? Та, BMW и Mercedes например също правят M и AMG изглеждащи версии с минимални за гамите на съответните модели коне? Как мислите? Кликнете белия GR Yaris s 261 к.с. долу и ни отговорете.

Първородната Godzilla!