Чисто новият Citroen C4 вече е кросоувър

  • Чисто новият Citroen C4 вече е кросоувър

16 Jun 2020

Помните ли Citroen C4? Сравнително голям хечбек, който някога беше конкурент на VW Golf и Ford Focus. Французите го пенсионираха преди около две години и промениха радикално идеята си за това как трябва да изглежда компактният им хечбек: превърнаха го в кросоувър. 

Да, новият Citroen C4 е повдигнат на кокили и носи всички белези, по които бихме познали съвременния кросоувър - странни фарове, предно предаване, пластмасови предпазители по каросерията и нула шансове да ви извади от нещо повече от кална локва. Официалната премиера ще се състои на 30 юни, но компанията показва първите снимки още сега - две седмици по-рано. При това освен бензиновите и дизеловите варианти, вече има и изцяло електрическа версия e-C4, което е супер.

И ако външността не е успяла да ви впечатли, то надникнете в интериора. Там са разположени два големи екрана, допълнени от смачкан волан, хедъп дисплей и повърхности за безконтактно зареждане на телефони. 

C4 стъпва на същата платформа, която използва Peugeot 208. Засега няма официални данни за двигателната гама, но смело можем да предположим наличието на 1,2-литров бензинов мотор със 75, 100 и 130 к.с., както и на 1,5-литров дизел със 100 к.с. Електрическата версия вероятно ще идва с 5-киловатчасова батерия, захранваща електромотор със 136 к.с. и достатъчна за пробег от около 300 км. Все пак конкретните числа ще бъдат потвърдени едва на 30 юни или в дните непосредствено преди премиерата.

 

Първородната Godzilla!