Ford Mustang възроди серията Mach 1 с 480 к.с., в продажба от 2021 г.


17 Jun 2020

Едно легендарно име в гамата на Ford се завръща. Mach 1 ще бъде името на новия лимитиран модел на базата на Mustang, който ще тръгне в продажба от пролетта на следващата година. За последно Mach 1 се използваше през 2004 година, а за първи път се появява още през 60-те години на миналия век.

Спортната кола се базира на версия Mustang GT, което означава, че под капака има 5-литров V8 мотор, чиято мощност в случая е 480 к.с. Толкова имаше и серията Bullitt, но разликата тук е, че колата ще се продава не само с ръчна кутия, но и с 10-степенен автоматик.

Подобрения спрямо стандартен GT има и то не малко. Скоростната кутия, 6-степенната ръчка, идва от Shelby GT350, а дифузерът на задната броня е от GT500. Всъщност, Ford позиционира модела между Mustang GT и Shelby модификациите, така че миксът от части е разбираем.

От фирмата обясниха, че производството ще бъде “относително ограничено”, което подсказва за все пак достъпен автомобил. Дали ще го видим в Европа засега не е ясно, като на този етап не са известни и цените за САЩ.

Първородната Godzilla!