И VW ID.4 изтече преди премиерата

  • Галерия със седем изтекли снимки и няколко официални фотоса от VW Галерия със седем изтекли снимки и няколко официални фотоса от VW

18 Jun 2020

Volkswagen определено има нужда да преразгледа комуникационната си стратегия и особено партньорите, с които споделя предварителна информация, след като за ден втори модел изтича преди официалната премиера. И пак пробойната е в Китай. Но докато комбито на Arteon може би не е най-същественият нов модел на компанията, то дългоочакваният ID.4 е на обратния полюс по обществен интерес. Защото изцяло електрическият кросоувър може би ще се превърне в първия истински масов европейски електромобил.

И този път не става въпрос за папараци, които да са снимали модела, нито за изчитане от медиите, а за китайското министерство на индустрията и информационните технологии, което показа тези неособено качествени снимки на колата. В сравнение с официалните подгряващи снимки този път липсва какъвто и да е камуфлаж.

В галерията над текста виждате снимките на две версии - сивата е ID.4 X, а бялата - ID.4 Cross. Дизайнът е близък до този на хечбека ID.3 и не носи изненади за основния конкурент на Tesla Model Y.

В близките седмици очакваме официална информация за задвижващите системи и вида батерии. Вероятно те ще бъдат близки до вариантите на ID.3: батерии с капацитет от 45 до 77 кВтч и мощности на електромоторите от 125 до 205 к.с. ID.4 ще се предлага в Европа от следващата година.

Много практичен и интересен!