Audi A9 e-tron ще е най-скъпото и луксозно Audi

  • Изображението е на AutoCar. Вижте концептуалния Aicon в останалите снимки от галерията Изображението е на AutoCar. Вижте концептуалния Aicon в останалите снимки от галерията

07 Jul 2020

Преди три години Audi показа помпозния и супер елегантен прототип Aicon. Още тогава стана ясно, че германската компания готви нещо голямо. Сега AutoCar разкрива, че серийната версия на Aicon ще бъде най-луксозното Audi и вероятно ще носи означението A9 e-tron. Очаква се колата да е готова през 2024, за да се конкурира с други електрически лимузини - например Mercedes-Benz EQS и Jaguar XJ. Освен внушителен пробег с едно зареждане, A9 e-tron ще предлага 5G мрежа на борда, което ще улесни полуавтономните му възможности и комуникацията му с умна инфраструктура и останалите коли по пътищата.

Новият модел носи вътрешното означение E6 и в момента е в ранен етап от разработката си. С нея се занимава специален екип, който носи името “Артемида” и ще отговаря за електрическите и автономни технологии, с които Audi се опитва да си върне технологичното водачество в Европа. Инженерите на Audi работят в сътрудничество с тези на Porsche за общи платформи за бъдещите електромобили на двете компании, подобно на Taycan и e-tron GT, които делят обща архитектура.

 

Първородната Godzilla!