Wald International направи Toyota Century още по-яка!

  • Галерия със 17 снимки. Галерия със 17 снимки.

09 Jul 2020

В морето от луксозно еднообразие, съставено от Mercedes-Benz S-Class, BMW 7, Audi A8 и техните Brabus, Alpina и тям подобни модификации, вие се появявате с Toyota Century от Wald International. Резултатът? Открадвате партито.

Адски много харесваме Toyota Century. Моделът съществува от 1967-ма година и доскоро се предлагаше с V12 мотор, който обаче за съжаление отпадна с това най-ново поколение на модела, дебютирало през 2017-та. Не че на това му липсва тяга: под големия капак работи 5-литровия 2UR-FSE V8 заедно с електродвигател, същата система, като в могъщия Lexus LS 600h. Което означава 394 к.с. и 520 Нм от V8-мака и системната мощност е 439 к.с.

Вътре? Вълнен салон. Повтаряме, не кожен – 100% вълна. Разбира се може да поръчате седалките да са облицовани и с животински обвивки, но вълната седи страхотно.

Дотук всичко бе за серийната Toyota Century, която в Европа е по-рядка от червения албатрос (не сме сигурни, че такъв съществува). А тази от галерията е тунингована от Wald International, при това адски сполучливо според нас.

Нетрадиционно за WI, промените не са радикални. Нови брони и прагове с вложки от неръждаема стомана, дигузьор отзад и умерен лип спойлер на задния капак. И елегантни 22-инчови лети колела, които могат да се поръчат и в черно.

Wald не са обявили цената на комплекта, но това няма особено значение тъй като надали някой от вас ще подкара последното Toyota Century. Което в Япония започва от 19 600 000 йени или… 290 000 лв.

Много практичен и интересен!