Bosch показа странно е-колело с мека рамка

  • Четири снимки на колелото от бъдещето с компоненти от днешния ден Четири снимки на колелото от бъдещето с компоненти от днешния ден

10 Jul 2020

Bosch прави части за електрически колела от десет години и по този повод представи концептуалното си колело eBike Design Vision. Макар да изглежда доста футуристично, то всъщност показва технологиите, които компанията има още днес. Може би се чудите какво общо има Bosch с е-колелата, но истината е, че германският гигант е един от най-големите световни производители на електромотори, литиево-йонни батерии и компютри за е-колела. 

Инженерите на Bosch в няколко развойни центъра по света работят по нови велосипедни е-мотори и компоненти. Любопитно е, че с това се занимава и екип български инженери на компанията в Bosch Инженеринг Център в София Тех Парк. Компанията в момента разработва също нови очила с вграден хедъп дисплей, насочени специално към колоездачите.

Самото колело eBike Design Vision използва карбонова рамка и мотор Performance Line CX, който се захранва от 625-ватчасова батерия. По-внимателен поглед разкрива, че рамката е с вграден амортисьор, така че eBike Design Vision не е твърдак, макар да прилича на такъв.

За изчистения дизайн допринася прибирането на всички кабели, жила и подобни стърчащи детайли в рамката. Моделът е оборудван със система ABS срещу блокирането на гумите, както и с велокомпютър Bosch Nyon, който може да синхронизирате с телефона си, и предлага навигация, обичайните показатели за борд компютър в кола, а също и може да изготви индивидуална фитнес програма, в зависимост от стила ви на каране.

 

Лукс от Китай!