Отлагат лансирането на новия Jaguar XJ с поне една година


13 Jul 2020

Колкото и да ни се ще, кризата покрай коронавирус хич не си е тръгнала. Всъщност, по наше скромно мнение, все още предстои да видим пълните й измерения както в чисто човешки, така и в икономически план. Ако не вярвате, питайте Jaguar.

Британската фирма беше засегната изключително силно от блокиралите автомобилни пазари по целия свят. Толкова сериозно, че ще се наложи част от бъдещите модели на марката да бъдат отложени или дори спрени. Целта е да се икономисат средства, които са жизненоважни за спасението на бранда. Засега знаем съдбата само на Jaguar XJ.

Има и лоши, и добри новини. Първо с лошите - моделът няма да се появи до края на тази година, както предварително се очакваше. Добрата е, че все пак седанът ще бъде на линия след около 14-15 месеца. Такива данни сочи The Sunday Times, който се позовава на информация от вътрешни източници.

А иначе, когато и да се появи, новият XJ трябва да е впечатляващ. Само ще споменем, че ще се конкурира с Tesla и бъдещата електрическа версия на Mercedes-Benz S-Class. Тоест, ще бъде модернистичен, изчистен, шик и ще разполага с изцяло електрическо задвижване.

Много практичен и интересен!