Дъжд и емоции белязаха колоездачната “Витоша 100”

  • Дъжд и емоции белязаха колоездачната “Витоша 100”

25 Jul 2020

Въпреки отлагането с над месец, обиколката на Витоша се проведе традиционно и това лято. В момента, в който пишем този материал, само най-големите ентусиасти все още не са завършили, но и последните колоездачи вече се изнизват по пътеките след Симеоново в посока София. В полунощ пък ще стартират бегачите.

 

И докато за ентусиастите и любителите състезанието още продължава, окъпано от дъжда над планината, то Александър Алексиев отдавна си е у дома и пие бира. Машината от вело клуб “Велораптор” за втори път в историята на състезанието слезе под четири часа, като завърши за 3,56:32 часа - само на 48 секунди от собствения си рекорд от миналата година. Алексиев разказа, че нелепа повреда на неговия Shockblaze го е забавила с четири минути, допреди което се е движел с темпо, с което да подобри рекорда. Втори и трети са Владислав Гюров и Калин Русев - на 21 минути и на половин час, и двамата съотборници на Алексиев от “Велораптор”.

При жените Христина Козарева (отново от “Велораптор”) защити титлата си от миналата година с време от 5,29:02 часа. Впечатляващо е постижението на 12-годишната Йоана Вълканова от клуб “Олимп”, която завърши втора - на 19 минути след победителката. Трета е Ивета Костадинова, на 39 минути.

В състезанието участваха около 1380 велосипедисти от 22 държави.

Лукс от Китай!