Насрочиха “Витоша 100” за 25-26 юли 2020!

  • 15 снимки от страницата на 15 снимки от страницата на "Витоша 100" във Facebook и от участници в състезанието от екипа на DizzyRiders.bg

09 Jun 2020

Най-масовото планинско колоездачно състезание в България ще се проведе и през тази година въпреки проблемите с организацията, които създаде пандемията от коронавирус и забраната за масови събирания. Организаторите съобщиха, че вело състезанието ще се проведе на 25 юли 2020 (събота), а това за скороходците - на 26 юли (неделя). Традиционно колоездачите стартират в първия от двата дни в 6:00 сутринта, а скороходците тръгват с челници в полунощ в събота срещу неделя.

Регистрацията отваря тази нощ (0:00 часа на 10 юни), като цената при записване до 12 юли е 35 лв, а след тази дата (до 23 юли) е 50 лв. Сумата включва планинска застраховка за състезанието, тениска, стартов номер с чип за електронно измерване, медицинска помощ по трасето, храна и напитки на десет контролни пункта по трасето, както и медал за всички финиширали.

През миналата година имаше около 2700 участници, като Александър Алексиев спечели обиколката с нов рекорд на трасето и първо време под четири часа: 3,55:44 часа. Според участници изместването на обиколката за края на юли ще улесни нова атака на рекорда, защото се очаква трасето да бъде по-сухо и бързо от обикновено. По традиция обиколката на Витоша се провежда в средата на юни и често е предшествана от лошо време и бури, които допълнително затрудняват състезателите.

Много практичен и интересен!