Новата S-класа е първата кола с фронтални въздушни възглавници за пътниците на задните седалки

  • За първи път в сериен модел За първи път в сериен модел
  • Mercedes вече показа част от интериора на S-класата Mercedes вече показа част от интериора на S-класата
  • Новият голям сензорен екран е вдъхновен от Tesla Новият голям сензорен екран е вдъхновен от Tesla
  • W223 без почти никакъв камуфлаж W223 без почти никакъв камуфлаж
  • Интериорът, сниман от папараците Интериорът, сниман от папараците

26 Jul 2020

Mercedes продължава да изпълнява стратегията да разкрива на час по лъжичка от новото поколение на своята S-класа. W223, която ще дебютира официално през септември, със сигурност ще бъде една от най-комфортните и луксозни лимузини на света. Benz обаче иска нещо повече - да направи най-сигурната кола за своите клиенти. 

Това е довело до решението за първи път в сериен модел да бъдат използвани фронтални въздушни възглавници за пътниците на задните седалки. Daimler ще разкрие повече подробности следващата седмица, като засега разполагаме само с една снимка, от която изглежда, че възглавниците са монтирани в облегалките на предните седалки. Новите възглавници имат съвсем различен дизайн от този за предните седалки, като са подходящи и за деца. Те ще работят в синхрон с въздушните възглавници в коланите на пътниците на задните седалки.

Изглежда Mercedes ще представи и нова версия на системата Pre-Safe Impulse. Тя използва радарни сензори, за да засече неизбежен удар отстрани във вратите на колата. Когато това се случи, лимузината активира страничните предпазни завеси и подава сигнал към окачването, което в рамките на милисекунди повдига купето, за да гарантира, че ударът ще бъде посрещнат от здравите структури в долната част на колата.

Mercedes ще продължи да представя системите постепенно до 2 септември, когато ще се състои официалната премиера на S-клас W223.

 

Лукс от Китай!