Тревожни новини: Mitsubishi си заминава от Европа?


28 Jul 2020

Много неприятни новини долетяха от Острова. Местни издания твърдят, че Mitsubishi едва ли не е на прага да напусне европейския континент. В действителност засега няма официално потвърждение за това, но пък доста факти сочат в тази посока.

Фирмата обяви леко преструктуриране на дейността си с фокус върху пазарите в Югоизточна Азия. За сметка на това Европа и Северна Америка ще останат на заден план, тъй като пазарното присъствие на Mitsubishi там е по-скоро… в хомеопатични дози, така да се каже.

Поради тази причина, а и поради желанието на японците да спестят доста средства в следващите три години в търсене на по-устойчиво бъдеще, нови модели на бранда в Европа няма да бъдат лансирани в идните години. Засега информацията е доста обща, но нещата не изглеждат обещаващо.

Колегите ни от Automotive News обобщават, че липсата на нови модели неминуемо ще доведе до спиране на марката в Европа. Съвсем просто е - ако нямаш нови коли, които да отговарят на емисионните стандарти на континента, просто нямаш правото да търгуваш с автомобили. И отпадаш от играта.

Първородната Godzilla!