Задната ос на новата S-класа може да прави това!

  • Десет снимки на W223 - месец преди премиерата Десет снимки на W223 - месец преди премиерата
  • Обърнете внимание на височината на окачването Обърнете внимание на височината на окачването
  • Колата се повдига, за да ви предпази от връхлитащата отстрани опасност Колата се повдига, за да ви предпази от връхлитащата отстрани опасност

30 Jul 2020

В 2020 година завиващата задна ос не е чудо-нечувано, но определено 11 метра радиус на завой за дългата база на новата S-класа звучи впечатляващо. Завиващите задни колела са поредният детайл от колата, който Mercedes представя преди официалната премиера. Според компанията тази екстра прави лимузината точно толкова лесна за маневриране, колкото и компактна кола от класа на Golf.

Системата за маневриране е подпомогната от цял взвод камери, които помагат да се напъхате в най-тясното възможно място и гарантират, че ще излезете от него също толкова безпрепятствено. Дори видимостта да е нулева.

Друга новина е активното окачване, което повдига колата, в случай на опасност от удар отстрани. По този начин най-здравата част на каросерията - подсилените прагове под вратите - ще поемат удара.

Още нещо любопитно - S-класата ще може автоматично да прави място на линейки. Маневрите ѝ ще зависят от маркировката на пътя, като колата ще бъде в състояние да прецени каква широчина е необходима, за да премине линейка - например при инцидент на магистралата. Нещо повече - ако няма достатъчно ясна маркировка на пътя, W223 ще се съобразява с колите пред нея, за да отстъпи място на идващото возило за спешна помощ.

 

Много практичен и интересен!