Hyundai пуска три нови модела - Ioniq 5, Ioniq 6 и Ioniq 7

  • Hyundai ще постави името Ioniq на всичките си електрически модели Hyundai ще постави името Ioniq на всичките си електрически модели
  • През следващите три години ще бъдат представени Ioniq 5, 6 и 7 През следващите три години ще бъдат представени Ioniq 5, 6 и 7
  • Лондонското Лондонското
  • Моделът Ioniq 5 ще бъде базиран върху концептуалния Моделът Ioniq 5 ще бъде базиран върху концептуалния
  • Hyundai Porphecy пък ще послужи за основа на Ioniq 6 Hyundai Porphecy пък ще послужи за основа на Ioniq 6

10 Aug 2020

Hyundai Ioniq определено се оказа успешна стъпка за Hyundai. Компактният електромобил, който се предлага също като хибрид и плъгин хибрид, е една от най-продаваните електрически коли на света. Богатият ноу-хау, който корейската компания натрупа с Ioniq и електрическата Kona ще доведат до отделянето на Ioniq в отделна подмарка, както направи Mercedes с EQ, BMW с моделите i, а Volvo - с Polestar.

Първите три отделни модела на марката Ioniq ще носят означенията 5, 6 и 7, като от сега нататък четните числа ще бъдат предназначени за седани, а нечетните - за кросоувъри.

Първо ще се появи Ioniq 5 - кросоувър със средни размери. Той трябва да дебютира през пролетта на 2021, като дизайнът му ще бъде близък до концептуалния Hyundai 45 (вижте в галерията). Година след него очакваме седана Ioniq 6, който ще бъде базиран на концептуалния Prophecy (също в галерията). Две години по-късно - през 2024 - компанията ще представи голям SUV с означението Ioniq 7.

Всеки от тези модели ще стъпва на електрическата платформа E-GMP, която ще предлага бързо зареждане (450 км пробег за един час зареждане).

 

Много практичен и интересен!