Здравей, Aston Martin Victor. V12 с почти 850 к.с. и ръчни скорости!

  • Галерия с 18 снимки. Галерия с 18 снимки.

06 сеп 2020

И серия ограничена в…, всъщност, не е никаква серия, защото Aston Martin Victor е произведен само в един единствен екземпляр и в толкова ще си остане. Отговорници за проекта са хората с бели престилки от Q дивизията на марката, а техническата база е сбор от елементи от One-77 и Vulcan.

Двигателят е предно разположен 7,3-литров V12 с 846 ‘brake horsepower’ или почти 850 коня. Въртящият момент е над 820 Нм, а скоростната кутия е ръчна, ура! Нещо, което се среща много рядко при коли с от по над 400 коня, и на което се радваме, като малки деца. Похвала и за Гордън Мъри и T.50, но за него имаме отделен материал, а и двете коли нямат нищо общо. Освен, че Cosworth са конструирали и двата мотора.

Всички панели по купето са карбонови, а формите са вдъхновени от Aston Martin Vantage моделите от 70-те и 80-те. Задницата обаче е видимо повлияна от Valkyrie, а воланът от Vulcan. Интериорът също е доста интересен, кожа, карбон и скоростен лост с дървена топка – класика.

Името? Шефът на Aston Martin казва, че колата е кръстена на Виктор Гонтлет. А за кой е направена и колко струва, никой не казва. Какво мислите? Харесва ли ви AM Victor?

Коментирай

Sending ...