Обновеният Jaguar F-Pace идва навреме за зимния сезон

  • Галерия с 22 снимки, включително от снежните тестове на F-Pace Галерия с 22 снимки, включително от снежните тестове на F-Pace

15 Sep 2020

Зимни снимки през септември. Не сме сигурни как да го приемаме, но явно маркетинговият отдел на Jaguar е бил командирован до ледниците в Алпите, защото чисто новият F-Pace изглежда вече е минал своето снежно изпитание. Обновеният кросоувър представя леко променен дизайн, много по-модерен интериор и пълен комплект нови двигатели.

В предницата откриваме по-резки линии и нови диодни фарове, нови са и задните светлини. Големите промени са в интериора, в който отличително място заема нов 11,4-инчов извит дисплей. Той се възползва от най-новото издание на системата Pivi Pro на Jaguar. Тя поддържа синхронизация с Apple CarPlay и Android Auto, както и синхронизацията на две Bluetooth устройства едновременно. Зад волана е преработена версия на 12,3-инчовия дисплей с триизмерни карти, който може да настройвате според предпочитанията си. 

Технологично F-Pace вече ще се ъпдейтва подобно на компютрите - докато си почива нощем в гаража ви, тенденция, която Tesla наложи в съвременното автомобилостроене, и която добива все по-голяма популярност, за да спести досадни посещения в сервиза, когато трябва да получите най-новите софтуерни промени.

Обновеният F-Pace пристига с доволно разнообразие от 4-цилиндрови и 6-цилиндрови двигатели. Те започват от два варианта на 2-литровия 4-цилиндров дизелов турбо мотор - със 163 и 204, а върховата нафтова версия е с 3-литров двигател с 300 к.с. 

Бензиновите варианти са два - 2-литров 4-цилиндров с 250 к.с. и 3-литров шестак с 400 к.с., като на върха на двигателната гама откриваме плъгин хибрида (с кабел за зареждане) с 404 к.с. Той използва 2-литров 4-цилиндров бензинов мотор и електродвигател. Която и от изброените версии да изберете, тя идва с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

 

Много практичен и интересен!