Toyota показа GR Super Sport - хиперколата си за “Льо Ман” 2021

  • Галерия със седем снимки Галерия със седем снимки

21 Sep 2020

Toyota спечели тазгодишното “24 часа на Льо Ман” с комфортен аванс от пет обиколки пред втория, но всички погледи бяха насочени към колата, с която японците ще участват в състезанието догодина. Запознайте се с Toyota GR Super Sport! 

 

Това е оръжието на Toyota за новия клас на хиперколите, който ще дебютира през 2021. Основната разлика е, че производителите ще бъдат длъжни да произведат малка серия от въпросната кола – не по-малко от 25 броя – за да докажат годността ѝ за движение по обществените пътища.

GR Super Sport е базирана на състезателната Toyota TS050 Hybrid, която спечели състезанието в неделя, управлявана от Буеми, Хартли и Накаджима. По време на състезателните дни GR Super Sport направи демонстрационна обиколка на трасето “Сарт”. Както виждате, покривът на суперколата ще се сваля, което обещава чудесни нови прически на мода през 2021. Серийният модел ще се задвижва от 2,4-литров V6 и електромотори и ще има максимална мощност от 1000 к.с.

Ако плановете на организаторите се изпълнят, то GR Super Sport ще се състезава с новите хиперколи на Peugeot и Alpine, а по-късно вероятно и с Aston Martin Valkyrie и Mercedes-AMG One.

 

Много практичен и интересен!