Lexus LS: обновеният космически кораб на японците може да помни паркоместа

  • Галерия с 38 снимки. Галерия с 38 снимки.

23 Sep 2020

Ако си спомняте, Lexus бяха първите, които предложиха система с която автомобилът паркира сам. Тя дебютира при четвъртото поколение на флагмана LS, като сега японците показват и най-новата версия на „помагача“. Advanced Park може да помни често заемните от собственика паркоместа и важни детайли за тях, като размери и траектория за захождане. Така според Lexus системата може много бързо да изкара или вкара LS в гараж или място, работейки „по-бързо от системите на конкурентите“.

Японците са положили основите усилия по подобрение на задвижването в посока комфорт. При LS 500 h има новости в батерията и начина по който електромотора подпомага двигателя с вътрешно горене. В резултат „се изисква по-малко усилие за да се движи колата по-бързо: ускорението е по-гладко и линейно, автомобилът остава стабилен и G силите се подтискат. Така шофирането в града е по-комфортно, но положителен ефект има и при каране по завои и при изкачване. Достатъчно е само леко подаване на газта за да се инициира плавно и мощно ускорение“, казват от Lexus.

Adaptive Variable Suspension също е усъвършенствано, като и ‘run-flat’ гумите са с по-меки бордове, за по-добър комфорт. И технологията на фаровете заслужава споменаване - BladeScan® AHS, при която LED елементите осветяват въртящо се с много висока скорост огледало, което отразява светлината към пътя. Не ни е ясно точно как работи системата, но марката казва, че така тя се разпространява по-ефективно.

Отвън има нови дизайнерски елементи в стила на Lexus и нов цвят Lunar Silver, както и нова технология на самата боята, с която извивките изпъквали повече. Вътре пък има нова стерео система, нов 12,3-инчов тъч, серийни Apple CarPlay и Android Auto, както и Goolge Earth навигация. Отвън пък колата може да изглежда по различен начин, в зависимост от изпълнението, като традиционно най-спортното е F Sport, бялата кола от галерията. Версиите на задвижване? Чисто бензиновия LS 500 и вече споментия хибрид LS 500 h.

Лукс от Китай!