Първото 24-часово моторно състезание в България! Този уикенд е, ще участваме и ние

Първото 24-часово моторно състезание в България! Този уикенд е, ще участваме и ние
07 Oct 2020

С амбиции да… завършим. Представител на нашата медия ще кара на пистата в Хасково, в отбор с колеги от други медии, но по-важното е, че състезанието ще има и благотворителен характер. Част от парите от таксите за участие в състезанието ще отидат за спешното лечение на едногодишната Йоана от гр. Хасково, така че освен да се забавляват, пилотите ще помогнат и за едно добро дело.

Кой ще кара? Ами, почти 200 картинг пилоти, спортни шампиони и известни личности от 12 държави. В надпреварата ще премерят сили и родни знаменитости, сред които актьорът с бензин в кръвта Асен Блатечки, водещият и готвач Лео Бианки, бийтбокс изпълнителят Александър Деянов-Скилър, музикалният изпълнител и страшен пич Рафи Бохосян, както и още познати лица.

Доказани спортисти в други сфери също ще излязат на пистата в Хасково. Нашият приятел Тедо Кабакчиев, шампион в супер ендурото, както и също герой от наше видео Павел Лефтеров, заедно с Мартин Чой. Мартин пък е добре запознат с 24-часовите надпревари от каранията си на мотоциклет не къде да е, а в Льо Ман. Крум Дончев също е част от звездния тим, а на трасето ще видим и победителя в Световните Картинг серии за 2019 – Никола Цолов.

Какво ще караме? Картове Sodi SR4, много яки френски машини с 390-кубикови двигатели Honda GX с мощност 13 к.с., които се усещат доста приятно в машина с маса от около 150 кг. Така, че чакаме този уикенд с огромно нетърпение, стискайте палци, като хода на състезанието ще може да следите и чрез преките включвания на БНТ.

Много практичен и интересен!