Honda Forza 750 е чисто нов скутер с 59 коня и скоростна кутия с два съединителя

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

15 Oct 2020

Всъщност, Forza 750 има доста сходни компоненти с „истинските мотори“, като например DCT трансмисията, с която Honda са пионери. Скоро карахме новата Africa Twin именно с такава автоматична кутия, а ето, че сега я виждаме и в чисто новия и най-голям скутер на японците.

Машината се задвижва от 2-цилиндров паралелен двигател с 59 к.с. и 69 Нм, като червените обороти на машината са при 7000. Агрегатът отговаря на еко нормата Евро5, като от Honda казват, че с 1 литър бензин Forza 750 може да измине почти 30 км!

Дизайнът, както виждате, е космически. Както и технологиите, като например т.н. ‘Honda Smartphone Voice Control’. Тя позволява гласово командване на различни функции на мотоциклета чрез връзката му със смартфон. ‘Honda Smart Key’ пък позволява безключово палене чрез бутон, а Honda Selectable Torque Control (HSTC) позволява избор от различни режими на каране.

Машината определено изглежда впечатляващо, особено с този LED поглед, а материалите и изработката са доста качествени, което личи дори и само от снимките. Освен новата Forza 750, Honda пускат на пазара и обновените Forza 350 (повече мощност, гласово управление на функции и други), както и Forza 125, която е по-аеродинамична и по-практична отпреди.

Първородната Godzilla!