Ваньо Алексиев продава своето Bugatti Chiron. Цената е 3 млн. евро

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

20 Nov 2020

Bugatti Chiron. Този автомобил е наистина специален за нас, но не само заради това, което представлява. Не сам заради своя огромен 8-литров W16 с четири турбини и 1500 к.с., не само заради максималната си скорост от над 400 км/ч, нито пък само заради грандиозната инженерна мисъл вложена в него. Или само заради това, че Chiron вероятно ще остане в историята, като последната хипер кола с подобен агрегат.

Този конкретен автомобил е супер специален за нас, защото е колата, до която успяхме да се доберем и да заснемем през ноември 2018-та, за YouTube канала ни. Видео, което качихме през декември същата година и което в момента е второто ни най-гледано въобще. Засега броячите показват над 222 хиляди показвания и 342 коментара. Наистина много емоционална за нас среща и ключова за медията ни.

Освен във видеото, включихме автомобила и в изложбата RideFocus на Иван Монев. Тя бе съставена от 13 супер висококачествени експоната, изработени с много любов и мисъл от страна на автора. Принтове с полоикарбонатно лице, гръб с карбонов ефект и персонални идентификационни табелки от неръждаема стомана. Единият от тези специални експонати дори намери място в гаража при Chiron.

Явно обаче е дошъл моментът, в който Ваньо Алексиев е решил да се раздели с автомобила, защото колата вече е публикувана в mobile.de. Тя е една от само 17-те Chiron-a в легендарния сайт, като любопитното е, че е и с най-големия пробег от обявените – почти 3800 км, които също са нищожни за този автомобил. Датата на първа регистрация е 06.2018-та, като колата е в гаранция до 2022-ра или пробег от 40 000 км.

Сред специалните неща на този екземпляр са опциите, сред които карбоновите огледала, карбоновите прагове, боядисаната „подкова“ отпред, боядисаните джанти и спирачни апарати, двуцветния спойлер отзад и изцяло кожения салон в червено, с карбонови апликации.

Цената? В обявата пише 2,5 млн. евро без ДДС или 3 мнл. евро с ДДС, което прави 5,86 млн. лв. или почти 6. Сумата е адски сериозна, но и адекватна на фона на останалите обяви в mobile.de.

 

Най-добрият в класа си?