2021 Tourist Trophy на о-в Ман бе отменено днес


30 Nov 2020

Доста неприятна новина за всички фенове на шосейните мотоциклетни надпревари. И попарване на надеждата, че след няколко месеца можеше да гледаме грандиозното и неповторимо TT. Още повече, след като надпреварата за 2020-та бе отменена, си мислехме, че година по-късно нещата ще се случат. Но уви. Новината идва от сайта iomttraces.com, където прочетохме следното изявление на Лорънс Скили, министър в Отдела по предприемачество в правителството на о-в Ман.

„Не подценяваме разочарованието, което ще предизвика у много хора това решение. Но, от друга страна, решението ни е ранно и логично, с което даваме яснота на всички фенове и участници в надпреварата, възможно най-рано. Организацията на TT разчита на хиляди доброволци и официални лица, на множество организации, и ние не можем да поемем отговорност от днес, че през юни ще можем да посрещнем десетки хиляди хора на острова, въпреки прогреса по отношение на ваксинационните програми. 

Разгледахме всякакви възможности, включително изместването на TT към по-късна дата. Това обаче крие други сериозни рискове, свързани както с организацията и инфраструктурата на острова, така и с местните жители и усложнения поради засиления туристически поток през август. Надяваме се, че надпреварите Classic TT и Manx Gran Prix все пак ще се състоят по-късно през годината и ще посрещнем отново състезатели и фенове на острова“.  

Първородната Godzilla!