Можете ли да повярвате, че на света вече има 400 хил. G-класи?

  • Галерия със седем снимки Галерия със седем снимки

05 Dec 2020

Mercedes-Benz се похвали, че от поточната линия на Magna Steyr в Грац, Австрия, е слязла G-класата с пореден номер 400 000. Това е много! Има компании, които за десетилетия не могат да продадат толкова коли от всичките си модели, да не говорим за нишова машина като G-класата, която общо взето се използва предимно за лов, перчене или потъпкване на монархии от среден калибър.

Рекордното возило е поръчано от колекционер от Ринеланд, Германия, който притежава около 20 различни варианта на G-класата. Конкретният екземпляр е във варианта G400d (едва ли е случайно), който се задвижва от 3-литров редови шестак с 330 к.с. и 700 Нм. По време на представянето на рекордната кола, шефът на Mercedes Грац изтъкна, че се работи по изцяло електрическата версия на G-класата, която ще осигури бъдещето на легендарния модел дори тогава, когато двигателят с вътрешно горене ще е само спомен от миналото.

Второто поколение Mercedes G се произвежда от 2018 там, където се правеше и първото поколение – в заводите на Magna Steyr. Историята на G-Wagen ни връща към началото на 70-те години, но серийната версия се появява през 1979.

 

Първородната Godzilla!