Часовникът Lambo Huracan STO струва 90 хил. лв.

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки
  • Корпусът е карбонов Корпусът е карбонов
  • Механизмът има 233 части Механизмът има 233 части
  • Маркерите за часовете са с родиево покритие. Нямаме идея какво значи това... Маркерите за часовете са с родиево покритие. Нямаме идея какво значи това...
  • Цветовете са същите, използвани за колата Цветовете са същите, използвани за колата
  • Умаленият модел на джантата е супер детайл Умаленият модел на джантата е супер детайл
  • Roger Dubois ще произведе 88 броя от часовника Roger Dubois ще произведе 88 броя от часовника
  • В сайта на производителя може да разгледате всички часовници, посветени на Lamborghini. Линкът е в текста. В сайта на производителя може да разгледате всички часовници, посветени на Lamborghini. Линкът е в текста.

10 Dec 2020

Часовникарското ателие Roger Dubois има кратка, но любопитна история. Всичко започва през 1995 г., когато уважаваният в часовникарските среди специалист Роже Дюбоа създава собствена линия часовници, с идеята да не се съобразява с политиките и плановете на големите производители. Малките серии, в които прави часовниците си, както и маниакалните механизми, бързо предизвикват вниманието на колекционерите. Почти всички механизми се правят изцяло на място, а часовниците Roger Dubois до един отговарят на вероятно най-стриктния стандарт в часовникарството: Poinçon de Genève (Geneva seal). 

Excalibur Spider Huracan STO e един от многото часовници на Roger Dubois, направен в резултат на сътрудничеството с Lamborghini. Тук името Spider е част от моделната линия на швейцарското ателие и не бива да се бърка с Huracan Spyder. Синьо-оранжевият часовник е ограничен до 88 броя и се присъединява към няколко други интересни екземпляра часовници Lamborghini и Pirelli, включително струващия 458 хил. лв. Excalibur Spider Aventador S. Сайтът е любопитен, може да разгледате автомобилната колекция тук.

Конкретният Excalibur Spider Huracan STO е решен в цветовата комбинация на Huracan STO - синьо Laufey и оранжево California. Касата е карбонова, с диаметър 45 мм, а каишката е изработена от кожа и гума. Механизмът е RD630, с 233 части и 60-часов резерв. Джантата от Huracan STO от задната страна безспорно е стилен детайл.

 

Цената на внушителното бижу е около 90 хил. лв., което е общо взето нормално за този клас часовници. Не забравяйте, че Excalibur Spider Huracan STO е посветен на кола, която струва около 500 хил. лв.

Първородната Godzilla!