Наследникът на Passat идва през 2023 г.

  • Снимки на концептуалния ID Vizzion Снимки на концептуалния ID Vizzion
  • Комбито ще прилича на ID Space Vizzion Комбито ще прилича на ID Space Vizzion

11 Dec 2020

Шефът на разработките на Volkswagen Франк Велш е разкрил пред Autocar, че наследникът на Passat ще бъде представен през 2023 г. И по-точно през третото тримесечие на 2023. Това се казва германска точност. 

Противно на по-ранните слухове, колата най-вероятно ще включва версия седан, но със сигурност ще е изцяло електрическа. Все още името ѝ не е официално съобщено, но се очаква новият седан и комби да носят означението ID.5 или ID.6. Когато се появят през 2023, те ще са петият изцяло електрически модел от серията ID: днес в продажба вече e ID.3, а кросоувърът ID.4 ще го последва в близките седмици. След тях очакваме по-голям (2021) и по-малък (2022 г.) кросоувър. Имената, разбира се, не са потвърдени, но компанията иска да вади поне по един изцяло нов електрически модел всяка година, като се очаква номенклатурата ID. да се запази.

Наследникът на Passat ще предлага сходни с актуалното поколение Passat размери, но електрическото задвижване ще позволи много по-просторен интериор, сравним с лукса, който предлагаше Phaeton. Това е моделът, който ще идва с най-голяма батерия и съответно в топ версията си ще предлага най-голям пробег - вероятно около 700 км.

Седанът и комбито ще се предлагат със задно (един електромотор) или двойно предаване (два електромотора), като най-бързите версии ще ускоряват до 100 км/ч за около 5 секунди. Според актуалната информация най-голямата батерия за модела ще бъде с капацитет 84 кВтч и ще поддържа зареждане с до 200 кВт, което означава добавянето на около 230 км пробег с 10-минутно зареждане от бърза зарядна станция.

Наследникът на Passat ще се произвежда в завода в Емден, Германия.

 

Първородната Godzilla!