Новият дисплей за електромобили на Mercedes е по-голям от телевизора в хола ви

  • 5 снимки с новия дисплей на MBUX 5 снимки с новия дисплей на MBUX

07 Jan 2021

Ако всичко беше нормално през 2020 година, сега трябваше да се провежда изложението Consumer Electronics Show, което през последните години стана домакин на доста технологични премиери от автомобилните производители. Въпреки че всичко този януари ще бъде във виртуална форма, все пак има какво да се види - макар и, засега, само на снимки.

Mercede-Benz току-що показа новия си 56-инчов дисплей, който ще се предлага опционално за бъдещия флагмански електромобил на марката EQS. И преди да окачествим екрана като най-големия в индустрията в момента, ще уточним, че има малка уловка.

56 инча е разстоянието между двата най-отдалечени диагонала на целия този черен панел, който виждате в галерията. Това е едно парче стъкло, което крие три отделни екрана - един за шофьора, един за централната конзола и един за пасажера. Всеки един дисплей ще изпълнява различна функция - от информация за състоянието на автомобила и неговото движение до приложения за развлечение за пасажера.

Инфотейнмънт системата от ново поколение MBUX ще предлага доста предиктивни функции. Например, ако всеки път избирате комфортен режим на окачването при преминаването на определена отсечка, системата ще започне сама да върши това, когато отчете на навигацията, че участъкът приближава.

Първородната Godzilla!