Mercedes EQS е по-добър от S-класата!? Видео

  • Електрически е, но в какво друго е по-добър? Не можем да отговорим, преди да го караме! Така че чакаме търпеливо официалната премиера Електрически е, но в какво друго е по-добър? Не можем да отговорим, преди да го караме! Така че чакаме търпеливо официалната премиера

24 Jan 2021

Mercedes-Benz е почти готов с най-високотехнологичния продукт в цялата си гама – новият EQS. Това е по-сложна, по-умна и по-модерна версия на чисто новата S-класа. Всъщност EQS е електрическата S-класа, но на практика двете коли нямат много общо. EQS стъпва на изцяло нова и напълно различна платформа за електромобили, която се казва EVA (Electric Vehicle Architecture). 

В новото видео колата е представена от Ева Грайнер, шеф на инженерите, разработили системата eDrive на лимузината. В ролята на тестов пилот влиза датският телевизионен водещ Феликс Смит.

Двамата показват част от системите на EQS на тестовия полигон на Mercedes край Емендинген, Германия. Той включва пътни отсечки, които наподобяват магистрала без ограничения, междуграски път и дори серия от кръгови кръстовища.

От видеото разбираме, че EQS се държи по-добре на мокър път от старата S-класа купе, благодарение на системата си за разпределение на въртящия момент. Не е изненадващо, все пак електрическата кола има много по-нисък център на тежестта и двойно предаване. На борда работи и новото поколение на системата Eco Assist, която се ориентира благодарение на навигационната система и сензорите си и много преди вас знае кога може да си вдигнете крака от газта, защото след 700 м идва кръгово, например.

От видеото научаваме, че EQS е по-добър на мокър път от старата S-класа, но означава ли това, че е по-добър и от новата?

Видеото е по-долу. По някаква причина Mercedes го пуска единствено във вертикален формат, което е малко дразнещо, ако го гледате на монитор…

 

 

Много практичен и интересен!