Вижте за първи път новото поколение C-класа

  • Това са първите тестове на колата преди премиерата на 23 февруари Това са първите тестове на колата преди премиерата на 23 февруари

12 Feb 2021

На 23 февруари Mercedes-Benz официално ще представи петото поколение на C-класата. Пето поколение, ако броим W202 от 1993 за първо. Както може и да се очаква, малкият седан от Щутгарт ще получи почти всички високотехнологични системи, които дебютираха в новата S-класа миналата година. Вече може да потвърдим, че това включва големия портретно ориентиран сензорен екран в интериора и съответно най-новото издание на системата MBUX, което се разработва в България от Visteon.

 

Доколкото може да преценим от маскираните прототипи външно колата също доста прилича на смалена S-класа, особено ако се загледате в светлините отпред и отзад.

W206 е с 6 см по-дълъг от отиващото си поколение и има междуосие, увеличено с 2,5 сантиметра – все в името на по-просторния интериор за пътниците на задния ред седалки. 

 

Новата C-класа ще предлага цял куп хибридни и плъгин хибридни версии. Очакваме с нетърпение новите варианти AMG, но за съжаление легендарният C 63 ще се раздели с големия V8 в името на екологичността. По всяка вероятност новият върхов C 63 AMG ще използва по-малък двигател, съчетан с електромотор.

Все още не е ясно дали комбито T-Model ще дебютира заедно със седана или ще се появи по-късно.

 

Лукс от Китай!