C-класата изтече ден преди официалната премиера. Ще има само 4-цилиндрови мотори

  • Четири изтекли снимки преди премиерата на 23 февруари Четири изтекли снимки преди премиерата на 23 февруари

22 Feb 2021

Пред вас са първите снимки на чисто новото поколение на C-класата. Броени часове преди официалната премиера изтеклите снимки показват умаления брат на S-класата. 

Голямата новина е, че W206 ще се предлага изцяло с 4-цилиндрови двигатели: от гамата отпадат както 4-литровият V8, така и шестаците. Както може да предположите, всяка една от версиите ще има някакъв вид електрическо подпомагане.

Макар още да няма снимки на комбито, от изтеклата информация става ясно, че то ще влезе в продажба едновременно със седана през юни. И двете версии ще пораснат спрямо отиващото си поколение, като седанът вече е дълъг 4,75 м (с 6,5 см повече), като към междуосието са добавени 2,5 см.

Снимките показват и новия интериор с голям портретно ориентиран 11,9-инчов екран, от който да управлявате повечето функции на автомобила. Срещу допълнително заплащане ще се предлагат завиващи задни колела, които могат да подпомагат действието на предните. Отклонението им обаче достига едва 2,5 градуса – доста по-малко, отколкото при новата S-класа, която може да отклони задните колела с до 10 градуса.

Все още не знаем нищо за топ варианта C 63, но има реална опасност той да е плъгин хибрид с четирицилиндров мотор. С два чифта цилиндри ще бъдат и всички останали версии. При премиерата утре върхов модел ще бъде C300 с 258 к.с., като дизеловият топ вариант ще бъде C 300d с 265 к.с. През следващата година ще се появят поне два плъгин хибрида – бензинов и дизелов, съответно с 204 + 122 к.с. (бензинов двигател + електромотор) и 200 + 122 к.с. (дизелов двигател + електромотор). Вероятно през 2022 ще видим и изцяло електрически вариант.

 

Много практичен и интересен!