Това е новото старо лъвче на Peugeot

  • Новото лого от 2021 г. Новото лого от 2021 г.
  • Логото на Peugeot от 1960 г. Логото на Peugeot от 1960 г.

26 Feb 2021

Peugeot е основана през далечната 1810 г., като френската компания първоначално представлява стоманена леярна. Последват дейности като изработване на ръчни инструменти, кухненски прибори и велисипеди. През 1858 г. Емил Пежо слага лъв за емблема на марката. Първият автомобил на Peugeot е произведен едва през 1889 г. и той е с парен двигател. От тогава насам колите носят емблеми с лъв. През годините Peugeot сменя дузина лога, като сега е дошъл подходящ момент за нова емблема.

И ето я и нея. Класическа глава на лъв с четлив надпис Peugeot над нея. Нова  емблема ли? Французите ще потвърдят, но бърз поглед в архивите ни показва почти идентична емблема от 1960 г. Слагаме я тук долу, за да откриете разликите сами.

С “новата емблема” от Peugeot са готови за предстоящите предизвикателства. А те включват електрификация на моделната гама и превръщане в глобален лидер. Освен това акцентът в новата корпорация Stellantis, където е и Opel, е насочен към премиум модели. Допълнително французите са ангажирани по разработването на нов хибриден автомобил за участие в „24 часа на Льо Ман“.

Новото и актуализирано лъвско лого представя нова визуална идентичност за Peugeot, с акцент върху минимализма и повече елегантност. Компанията обаче не преминава към т.нар. плосък дизайн, който в момента е популярен сред марки като BMW и Volkswagen. Надписът Peugeot също е нов, изписан с опростен шрифт.

Заради новото лого Peugeot трябва да смени визията на всичките си шоуруми по света, като фоновият класически син цвят също е променен. Онлайн присъствието също ще бъде ревизирано и с нов дизайн.

Първият модел, който ще получи новата емблема е следващото поколение Peugeot 308. В момента моделът е подложен на тестове и предстои да бъде представен и пуснат за серийно производство. Премиерата на новото 308 е планирана за 18 март, така че няма да мине много докато видим новото лого върху автомобил.

Лукс от Китай!