Porsche може да направи версии купе и кабрио на Taycan

  • Cross Turismo безспорно е забележително практичен автомобил, ако търсите превоз за колелата си, но не всички клиенти на Porsche се ръководят от практичността при избор на кола Cross Turismo безспорно е забележително практичен автомобил, ако търсите превоз за колелата си, но не всички клиенти на Porsche се ръководят от практичността при избор на кола

05 Mar 2021

Porsche представи първото електрическо комби в света буквално вчера, но това не пречи на компанията вече да обмисля още версии на Taycan. Според колегите от Autocar след седана и комбито на кокили ще последват още варианти. Най-лесният и очевиден от тях ще бъде замяната на думичката Cross със Sport Turismo, т.е. свалянето на колата до височина на нормално комби.

Обмислян е също вариант за кабриолет, но маркетинговият отдел не вижда особен смисъл, защото в глобален план продажбите на кабриолети спадат непрестанно в последните години. Непрекъснатото отлагане на електрическия Tesla Roadster II е доказателство за това.

По-вероятно е Taycan да получи по-спортна, по-лека и по-бърза двуврата версия под формата на купе.

Преди да покаже трета версия на Taycan, обаче, Porsche ще представи друг електромобил – Macan. Той трябва да дебютира догодина, като ще стъпва на различна платформа, която Porsche отново разработва съвместно с Audi. На нея по-късно ще се появи и електрическо Audi Q5.

За щастие на почитателите на двигателя с вътрешно горене засега Porsche дори не обмисля електрически версии на 911. Въпреки това трябва да сте подготвени, че по всяка вероятност следващото поколение 911 ще се предлага с някакъв тип хибридно задвижване.

 

Лукс от Китай!