В Румъния електрическата Dacia излиза 9000 евро!

  • Осем снимки на електрическата Dacia Осем снимки на електрическата Dacia

11 Mar 2021

Dacia обяви цените на Spring за първите два пазара, на които ще предлага новият електрически модел – Румъния и Франция.

В северната ни съседка официално цената на версията Comfort Plus (по-високото ниво на изпълнение) започва от 18 100 евро. Важно е да се отбележи, че Румъния е една от страните в Европа с най-големи субсидии за покупка на електромобил – до 9200 евро, което означава, че румънският бюджетен електромобил ще излиза на клиентите около 8900 евро. По-късно ще може да се поръча и по-достъпна версия, чиято цена вероятно ще падне дори под тези 9000 евро.

Така например базовата версия във Франция ще бъде 16 800 евро, защото на френския пазар ще се предлага по-бедно оборудван модел, предвиден за фирми за доставки и компании за споделени автомобили. Като се вземат предвид субсидиите, цената във Франция ще падне до около 12 500 евро.

Малкият хеч с китайски корени (базиран е на китайския модел Renault City K-ZE) влиза в продажби през есента, като румънците ще могат да го поръчат от септември, а французите – малко след това. На останалите пазари Spring ще се предлага в началото на зимата. 

Количката има 44 к.с. и 27-киловатчасова батерия, осигуряваща пробег от 225 км. Малката Dacia развива 125 км/ч и опционално може да предложи “бързо” зареждане с мощност до 30 кВт, което би следвало да зареди батерията за по-малко от час.

 

Първородната Godzilla!