VW Taigo е осмият кросоувър на марката за Европа

  • Галерия от 3 тийзъра на VW Taigo Галерия от 3 тийзъра на VW Taigo

31 Mar 2021

Съвсем скоро ще ни трябва калкулатор, за да пресметнем колко кросоувъра предлага Volkswagen. Към момента само за Европа те са седем, като броим T-Roc, T-Roc Carbiolet, T-Cross, Tiguan, Tiguan Allspace, Touareg и ID.4. Седем ли казахме? Трябва да добавим още един с името Taigo, който ще бъде офиално представен това лято.

Първите официални тийзъри на Volkswagen Taigo напомнят за друг модел на компанията, който бе показан преди година в Южна Америка. Говорим за почти идентичния VW Nivus, който леко се различава от Taigo.

Субкомпантният Taigo ще бъде пуснат в продажба през втората половина от годината. Той ще се произвежда в завода на VW в Памплона, Испания. Най-вероятно ще се предлага единствено с TSI бензинови турбо двигатели, тъй като в прес съобщението до медиите липсват дизеловите TDI мотори.

В Бразилия VW Nivus, близнакът на Taigo, се продава само с един двигател. Това е 1,0-литров TSI, произвеждащ 128 к.с., като единственият вариант за скорости е 6-степенен автомат. За европейския пазар се очаква Taigo да се предлага и с механична кутия.

Първородната Godzilla!