Daimler избра бивш шеф на VW и BMW за председател на надзорния съвет

  • Бишоф (отляво) и Пишетсридер позират до новия EQS Бишоф (отляво) и Пишетсридер позират до новия EQS

02 Apr 2021

Daimler избра Бернд Пишетсридер за председател на надзорния съвет на компанията. 73-годишният Пишетсридер наследява на тази позиция Манфред Бишоф, който я заемаше в продължение на 14 години.

Пишетсридер има богата история в автомобилната индустрия, като между 1993 и 1999 г. е председател на борда на BMW. От 2000 г. германецът е във VW Group, включително като наследник на Фердинанд Пийх на кормилото на компанията.

Пишетсридер е известен автомобилен ентусиаст, като извън мениджърската му роля може би сте срещали името му, като един от малцината, имали шанса да тотализират истински McLaren F1 – през 1995 г.

“Справедливо е да кажем, че Манфред Бишоф е оставил своята следа в германската индустриална история, каза Ола Калениус, изпълнителен директор на Daimler. Компанията ни има изключително добри позиции за бъдещето и това се дължи в голяма степен на Бишоф”.

Бишоф беше председател на надзорния съвет на Daimler от 2007 г. и остава почетен председател на борда. На 22 април той ще навърши 79 години.

Първородната Godzilla!